Pravilnik o piškotkih

Spletno mesto www.aditiv.net uporablja piškotke z namenom analize statistik obiska spletnega mesta z orodjem Google Analytics.
O uporabi piškotkov so uporabniki obveščeni ob obisku spletnega mesta, kjer jih v posebnem pojavnem oknu obveščamo o rabi pišklotov ter jim omogočamo odločitev o vklopu ali izklopu.

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?
Piškotki so male besedilne datoteke, ki se iz spletnega strežnika namestijo na računalnike, tablice ali pametne telefone ob uporabnikovem obisku spletnih mest ali različnih spletnih aplikacij. Njihov namen je razpoznava posameznih naprav oziroma opreme uporabnika za boljše izkoriščanje možnosti pri zagotavljanju prijaznejših spletnih storitev. Z uporabo piškotkov se spletna mesta lahko bolje prilagajajo potrebam uporabnikov, hranijo določene že izražene želje po nastavitvah in s tem uporabniku omogočijo hitrejši dostop do želenih informacij. Pri večini modernih spletnih mest se piškotki uporabljajo tudi z namenom spremljanja anonimnih statistik obiska in so s tem v pomoč skrbnikom spletnih mest pri oblikovanju vsebin.

Pravna podlaga
ZAKON O ELEKTRONSKIH KOMUNIKACIJAH

Piškotki uporabljeni na našem spletnem mestu
Google Analytics piškotki

Piškotki s katerimi merimo število obiskovalcev naših spletnih strani. Ti piškotki niso nujno potrebni za samo izvajanje spletne strani, so pa nam v veliko pomoč pri izboljševanju vsebin našega spletnega mesta, saj tako zagotavljamo obiskovalcem boljšo uporabniško izkušnjo.

 

Ime piškotka Namen Čas trajanja Ponudnik
_utma Statistika ogledov spletne strani 2 leti Google Analytics
_utmb Statistika ogledov spletne strani 1 dan Google Analytics
_utmc Statistika ogledov spletne strani Ob zaprtju brskalnika Google Analytics
_utmz Statistika ogledov spletne strani 6 mesecev Google Analytics
_ga Statistika ogledov spletne strani 2 leti Google Analytics
_gat Statistika ogledov spletne strani 1 dan Google Analytics